På seneste racemøde, blev følgende anbefalinger vedtaget.


Kære alle
Så er der udarbejdet en fin grafik til racegruppens sundhedsanbefalinger, der blev enstemmigt vedtaget på racemødet den 28. november 2015 smile-humørikon Billedet må anvendes af racegruppen og dens medlemmer samt deles af ALLE (se mere i linket nederst i teksten). © Alt materiale tilhører Dansk Terrier Klub

Sundhedsanbefalingerne vedrører ikke krav knyttet til en Basis eller Basis Plus stamtavle, men er udelukkende racegruppens anbefalinger til både opdrættere og k...ommende hvalpekøbere og vil således heller ikke angive konkrete "ønskeværdier" i forhold til relevante sundhedstests. Formålet er at skabe viden om sundhed i vores race og bidrage til at skabe en kultur, hvor vi i højere grad sundhedstester forældredyr inden en parring.

Nogle af argumenterne for at have indført disse sundhedsanbefalinger, som læner sig meget op ad BT racegruppens sundhedsanbefalinger er bl.a.:
• Differentiering fra useriøst/uetableret opdræt og udenlandske hvalpefabrikker
• Det skal baseres på frivillighed fra opdrætterne (derfor ikke avlsrestriktion)
• Formålet er også at skabe viden om sundhed hos MBT
• Komme udviklingen/fremtidige krav i forkøbet

Sidst på ugen får alle DTK medlemmer referatet af mødet på mail, og her kan I læse mere om tankerne bag (det vil fylde for meget her).

Se hele albummet med MBT grafik her:

https://www.facebook.com/media/set/…