Om Racen

Du behøver ikke nødvendigvis være en erfaren hundeejer for at lykkes med en
Miniature Bull Terrier.

Til gengæld skal du have den instinktive forståelse af og evne for at håndtere dens særprægede ud­seende og væsen – og foretrække dét frem for alt!

Miniature Bull Terrieren er en modig, psykisk velafbalanceret, vedholdende stærk og energisk hund. Den er godmodig, tolerant, glad og livlig.

Miniature Bull Terrierens væsen spænder bredt og favner mange modsætninger. Den er yderst intelligent – men kan til tider virke utrolig tykhovedet. Den er sej, udholdende, lynhurtig og meget adræt – samtidig kan den være ganske klodset, og den er ingen motionist hverken til cykel eller løb. Den elsker at være med, hvor du er – og helst i centrum af begivenhederne. Men den har også brug for at være hjemme og slappe af, selv om den absolut ikke er en hundegårdshund.

Miniature Bull Terrieren er selvstændig og viljestærk – men knytter stærke sociale bånd til dig og familien. Den er en uforlignelig familie- og børnehund – men den kræver at blive respekteret og værdsat. Den hader at blive irettesat – men elsker ros og anerkendelse.

En Miniature Bull Terrier skal ikke opdrages – den skal vejledes.

Miniature Bull Terriere er vældig nysgerrige og undersøger alt. De elsker at bære ting: træstammer, dåser, flasker, sko, værktøj, haveplanter etc. De er gerne ude i al slags vejr og nyder især at bade i meget mudrede huller – men bryder sig ikke meget om at blive vasket.

En Miniature Bull Terrier lader sig ikke umiddelbart gå på af ubehag, så man skal som ejer (og dyrlæge) være opmærksom på, om halen er for nedadgående. Miniature Bull Terrierens utrolig nuancerede væsen udfordrer og udvikler dens mennesker. Den indgår naturligt i familien.

Man taler med en Miniature Bull Terrier – ikke til den.

Miniature Bull Terrieren elsker alle og tror, at alle elsker den. Den er meget selvbevidst og derfor sårbar over for hårdhændet behandling. Den er vagtsom uden at være en decideret vagthund. Miniature Bull Terrieren snakker meget, og når den er rigtig veltilpas, ’grøffer’ den – og det skal man absolut ikke forveksle med en knurren. Den er uimponeret i alle situationer og svær at hyle ud af det. Miniature Bull Terrieren er utrolig dygtig til at lodde stemninger og agere på dem.

Livet bliver aldrig det samme med en Miniature Bull Terrier.
Det er en livsstil – en livslang glæde!

Bull Terrieren blev som race skabt for at imødekommen den mere velhavende middelklasses behov for en selskabs- og udstillingshund.

Den skabtes gennem krydsning af især den engelske bulldog, dalmatiner og hvid engelsk terrier. Bull Terrieren blev som race præsenteret i 1862 - 27 år efter at engelsk lov forbød kampe mellem hunde og andre dyr.

The coverwood working minis 1932 Flere af de små Bull Terriere (Miniature) blev i tidernes morgen anvendt til jagt på små skadedyr som mus, rotter og muldvarpe. Miniature Bull Terrier havde dengang en vægt på 5 - 6 kg. Vægten er i dag fordoblet.

Oprindelig fandtes endnu en størrelse 'Toy' med en vægt på ca. 1,5 kg. Toy er i dag uddød.

Miniature Bull Terrier nutidig Miniature Bull Terrier er siden 1938 med oprettelse af den engelske Miniature Bull Terrier Klub opdrættet som selvstændig race.

Det er i Danmark ikke tilladt at krydsparre Miniature Bull Terrier med Standard Bull Terrier.

 


Udskriv denne side